selvtilitt. (siveikeland)
Hjem Add Om meg Kontakt

2

selvtilitt.

Hver eneste dag står millioner av jenter og ser seg i speilet, noen fikser litt på håret andre gjør den siste finishen på sminken, før de skal på skole, jobb eller på en date med gutten de er dødsforelsket i. Og sukker. Og tenker. Hvorfor har jeg så stor nese?hvorfor vil ikke håret mitt være slik jeg vil det skal være? hvorfor er jeg så tjukk? hvorfor er jeg så tynn? jeg burde vert på treningsenteret, men jeg orker ikke. Hovrfor må de jævla kvisene ødelegge livet mitt? kan jeg gå med dette? Nei, jeg skifter..

Mangen går å gruer seg til å gå ut fordi de ikke er fornøyd med sitt eget utseende, tenker; hvorfor meg? Hvorfor kan jeg ikke være like fin som hun.

Vel jeg kan si deg en ting, du er like fin, du har like gode verdier, du er smart, og om du ikke gjør det så bra på skolen, så får du iallefall alle andre til å le. 

Livet baserer seg ikke på utseende, folk liker deg for den du er på innsiden, vennene dine synest du er fin akkurat som du er, og gir deg komplimenter for det. tar du det alldri til deg? det virker ikke sånn, det virker som at du tror de ikke mener det. 

Grunnen til at vi er endt opp som et slik samfunn er at mobbingen er helt ute av kontroll. Når jeg var i 12/13 års alderen, det var da det braket løs, barn begynte å få mobiltelefoner, facebook og andre sosiale medier. begynnelsen på nettmobbingen startet. Hvorfor er du som sitter bak den skjermen der nødt til å ytre dine negative meninger på en helt fremmed person, hvorfor skal du få henne til å få klump i halsen og tenke at du kan slippe unna med det, fordi du er anonyym? du er en feig liten dritt, det er det du er. 

Når jeg var yngre så ble jeg mye mobbet, fordi jeg var meg selv. Jeg hadde dårlig selvtilitt. jeg var lei meg for at jeg ikke var like pen som andre, og folk kommenterte dette og gjorde det bare vondt verre. men hele veien, var jeg meg selv, gikk med de klærene jeg synest var fin, sminket meg som jeg ville, og folk rakket ned på det. såklart gikk det inn på meg, jeg begynnte og gjøre ting jeg absolutt ikke burde gjort, skulket mye skole, begynte og røyke, noe som gjorde at det fikk konsekvenser hjemme hos mor og far. Så da ble også det et problem. Jeg hadde det vondt, jeg ville ikke på skolen, ingen hørte på meg når jeg sa jeg ikke hadde det bra. ingen tok ansvar. så jeg måtte ta det i egne hender. jeg ville ikke la de ødelegge ungdomstiden min. 

Jeg vet hvordan dere føler dere, og dere er ikke aleine, mobberene, mobbe offerene, dere har det på samme måte. dere tør bare ikke inrømme det til hverandre. stå opp for dere selv, vis at DU er den sterke i denne anonyme konflikten, vis at du er ett hode høyere og ikke bryr deg, ikke la de ta kontroll over livet ditt. Du bestemmer, skal jeg la meg påvirke og la det ødelegge meg? eller skal jeg holde hodet hevet og tenke at jeg er bra nok? valget er ikke vanskelig. Du må bare finne din indre styrke til og vise det, vise at du ikke bryr deg, inrømme til deg selv at du er god nok, og ingen skal fortelle meg at jeg ikke er god nok. 

Jeg kunne skrevet så mye mye mer om mine indre tanker om dette. Men dere forstår mitt endeløse poeng. 

-Siv

 

 #selvtilitt #duerbranok #siveikeland #tanker #hjertesak #mobbing #hverdag  • 08.02.2014 kl.06:57
  fint innlegg <3 tenker egentlig ikke så sinnsykt mye på utseende mitt, ikke sånn at det øddeleger hverdagen. ha fått den største kvisen i panna ever som aldri forsvinner, likavell er hverdagen den samme ;)
  08.02.2014 kl.16:14
  Henriette Thomassen: Det er bra, du er en av få desverre, godt du ser sånn på det, og fortsett med det! :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta